Vanochtend doen we de zwangerschapstest. Juliette is al een flink aantal dagen over tijd en haar lichaam doet ongewone dingen. Voor het ontbijt lezen we eerst de gebruiksaanwijzing en we kunnen niet wachten. Dus tellen we zorgvuldig af. En lezen we af. Tsja. Is dat nou een streepje? Of is het de schaduw van een chemisch streepje dat hierin is geprint?

Het is en blijft wat onduidelijk. Het is spannend. We hadden eigenlijk op een meer duidelijke uitslag gerekend! Die krijgen we later die middag…

‘s Middags zijn we op bezoek bij Daniëlle en Raymond. Tijdens het eten vertelt Daniëlle vol enthousiasme over het moment dat zij een eerste vaag streepje zag. En ze vertelt dat je ook bij een heel dun en amper zichtbaar streepje ook zwanger bent. We stoten elkaar veelbetekenend aan onder tafel. Wow… we zijn zwanger! Spannend!

Terwijl Daniëlle en Raymond hun medisch gereedschap tonen waarmee we het hartje kunnen horen, dringt het nieuws langzaam tot ons door. Met in ons achterhoofd de verhalen over miskramen uit onze omgeving zijn we voorzichtig. We zijn enthousiast en beseffen ook dat het pril is. En spannend. Maar dat had ik al gezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.