Vandaag waren we voor het eerste op het consultatiebureau. De gehoortest was positief. In vijf minuten stonden we weer buiten. Daarna kwam Helma van het CB op huisbezoek. Een leuk gesprek, vooral gevuld met formaliteiten en het even ‘checken van Mette’.

We gaan vanaf vandaag gelijk dwars in tegen het advies van het consultatiebureau. Helma heeft ons vandaag verteld dat de fopspeen officieel pas vanaf zes weken aangeraden wordt. De befaamde tepelspeenverwarring zou op kunnen gaan treden met alle dramatische gevolgen van dien… welke vertelde ze er niet bij. Mette eet de afgelopen dagen onverminderd als een dokwerker, dus daar maken we ons nog even geen zorgen over. Om over de melkproductie van Juliette maar te zwijgen.

Nu neemt onze nachtrust de afgelopen nachten beetje bij beetje toe, maar de noodgedwongen verbanning uit dromenland gedurende soms 1,5 tot 2,5 uur gaat ons parten spelen. De nachtelijke ronde door het huis met Mette op onze arm kennen we ondertussen. Ze worden iedere tien minuten een pond zwaarder en Mette vindt haar troost in het bij ons beiden verorberen van bijna een heel vingerkootje van ons beider pinken.

We halen iedere nacht dus nog niets in van gemiste slaap, en de conditie nadert die van de door Mattie aangekondigde ‘zombieweken’. De dromen die ik wel heb, zijn doorspekt van een overactieve Mette, extreme zorg en bizarre taferelen rondom de kraamsponde. Misschien dat we de algehele staat van laveloosheid nog wat kunnen rekken met de fopspeen. En anders zou het al fijn zijn als ik wat rustiger en ontspannen door mijn eigen dromenland kon reizen.

One Reply to “De boze droom van tepelspeenverwarring”

  1. Tja de tips van het befaamde consternatiebureau. Je denkt: leuk wat positieve aandacht voor de knapste baby ooit, en het kan zo maar gebeuren dat je als ze weg zijn met gevoel achterblijft ineens niet de perfecte papa en mama te zijn. Want als je nu niet….. dan krijgen ze later……. En pas op… want als je nu…… komt het nooit meer goed!
    Lang leve de fopspeen! Lang leve alle trucs die je uit de kast kan halen om zelf lekker te slapen…. En als ook eten, rondlopen en spenen en schone luiers en al die andere dingen die je doet niet helpt: wij hadden de oordopjes van de etos. ideaal…. (dat huilen hebben onze kindjes nog steeds niet afgeleerd trouwens, maar ze zien er wel goed uit;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.