Mette een aantal maanden door het leven als de babyvariant van Annie de Rooij, was toch wel een schrikbeeld. Haar voorkeurshouding van een aantal maanden geleden heeft er voor gezorgd dat haar achterhoofd aan de linkerkant afgeplat is geraakt.

We hebben er met oefeningen hard aan gewerkt om haar voorkeurshouding weg te werken en haar ‘evenwichtig’ naar links en naar rechts te laten kijken als ze op bed lag.

Vandaag mag Juliette met Mette naar de fysiotherapeut waar een meting gedaan zal worden om te bepalen hoe ernstig de afplatting nog is. We denken zelf de afgelopen weken gezien te hebben dat de afvlakking steeds minder wordt. Jan-Lammert heeft ook bij geholpen en we hopen intens dat de correctie van haar hoofd niet gepaard hoeft te gaan met het verplicht dragen van een helmpje.

Met een warm plastic bandje wordt een mal gemaakt van haar hoofd, om daarna met kopieerapparaat, geodriehoek en rekenmachine te berekenen dat ze 105% scoort. Kinderen met een score van meer dan 108% wordt een helmpje aangeboden. Wij ontkomen daar gelukkig aan, want van een score tussen 104 en 108 verwachten medici dat de afwijking zich zelf zal herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.