Mette is goedgehumeurd vandaag. Zondagochtend. Wij treffen het. Enorm zelfs. Ze ligt tot maar liefst 07.15 te murmelen. Wij wilden Sven zien gisteravond en lagen dus laat. Nu wat spijt…

Terwijl Juliette even later de fles geeft en ik wat was wegwerk en het ontbijt klaar zet, vatten we nog even de oefeningen samen van de fysiotherapeut:

  • Arm heffen
    Liggend op haar buik. Steunend op 1 arm mag ze met de andere door ons aangereikt rammelend speelgoed pakken. Een soort buikspieroefening voor volwassenen, maar die voor haar vooral nek en schouders moet trainen.
  • Pivoteren
    Ze mag op haar buik al wat meer ‘cirkeltjes’ draaien. Het begin van kruipen. Vanwege haar voorkeurshouding van enkele maanden geleden, mogen we haar wat stimuleren in het maken van die draai. Armpje, beentje, armpje, beentje en zo rond…
  • Opzitten
    Ze zit al graag. Maar rolt nog makkelijk om. Deze oefening combineert de mooie kanten van dat geheel. We mogen – terwijl Mette zit – haar armen en handen strekkend tussen haar knieen op de grond brengen. Goed voor de flexibiliteit in haar schouders!
  • Rolmopsen
    Onveranderd mogen we Mette uitlokken meer en vaker te rollen. Weken geleden deed ze het vaak en veel. Nu lijkt ze toch liever op haar rug te blijven liggen.
  • Buikspelen
    En ze mag langer en meer op haar buik spelen. We laten haar dus af en toe op de buik landen terwijl we vliegtuigje spelen en dan mag ze verder spelen. Na aanvankelijk protest, pakt ze dat vaak toch wel met plezier – en ook moeizaam gekreun – op.

Al met al zijn het nogal wat oefeningen en het kost moeite om aan de oefeningen te starten. Ze vindt het leuker in mijn armen de zwaartekracht te trotseren en wanneer ik Mette in een vrije val breng en tijdig opvang, kraait ze het uit van plezier. Stoere meid. Kan veel hebben. Er is iedere val ook een sprankje spanning en wat valangst te voelen. Gelukkig maar. Daarin is ze helemaal normaal ;-).

Wanneer we even later een spelletje doen waarbij er een kleine rammelaar met een belletje aan mijn oor hangt, valt die onverwacht op haar neus. Schrikken! Direct hard huilen. En na een lekkere knuffel drogen de tranen snel op. Dan lekker in de box op eigen houtje spelen. Wij kunnen aan het ontbijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.