Voor het eerst naar zwemles!Paasweekend. We zijn deze zaterdagochtend gestart met de eerste zwemles. Bij aankomst in het Van Maanenbad blijkt dat het vrijzwemmen is. De badmeester heeft blijkbaar ATV. Er heerst een bedaarde drukte in Jip’s WaterWereld.  We hebben samen plezier in het water en Mette flirt enthousiast met de badjuf die toezicht houdt. De andere kinderen in het bad worden uitgebreid toegelachen. Met grote plastic ballen en lange plastic buizen is het dikke pret. De rest van de dag verloopt rustig. Mette lacht veel, is erg beweeglijk op het kleed en leert de eerste beginsel van kruipen.

Na een massage en de laatste fles spelen we nog even kermis (al schaterlachend kraait ze terwijl ik haar opgooi en weer vang). Wanneer we Juliette benaderen voor een trustekus schatert ze het uit als ze denkt dat Juliette haar voeten op wil eten. Dat doen we er ook nog bij. Even later gaat ze tevreden en met een glimlach slapen.

Tot 22.45. Dan herhaalt zich waar we ons gisteravond ook over verbaasd hebben. We treffen haar huilend en kronkelend aan in bed. Met lange halen huilt ze om aandacht. Aanvankelijk denken we aan een boer, maar schudden, wrijven en hopsen helpen niet. Na 20 minuten in de weer geweest te zijn, inclusief een nachtelijke kermis om de boer toch naar buiten te lokken, neemt Juliette Mette bij zich in bed. Ze krult zich op in de schoot van Juliette en bedaart langzaam. Als het langzaam stiller wordt, horen we haar buik borrelen en bruisen. Dat is vast de boosdoener. Tien minuten later slaapt Mette en leggen we haar voorzichtig terug in haar bed. Zondagochtend slaapt ze uitgebreid uit. Zo heeft dit nachtelijk intermezzo ook een klein voordeel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.