Mijn eerste papadag in 2011 en Mette lijkt goede voornemens te hebben! Juliette stopt haar om 06.45 nog een keer onder de wol en ze is na wat gekerm stil. Ik draai me nog eens om en vat de slaap. Om 07.55 stap ik heerlijk onder de douche en daarna kleed ik me onder toeziend oog van een opgewekt en vrolijk meisje aan.

Juliette heeft de tafel gedekt achtergelaten en dat is heerlijk. Op dat ene rolletje na. Ik zie de miniverpakking dubbele biscuits een kwartseconde eerder liggen dan Mette. En het lukt me die kwartseconde te benutten om het rolletje tactisch achter een pak hagelslag te verbergen. Mette blijft in lichte verwarrring achter terwijl ze haar hand halfvragend uitreikt. Negeren is de juiste tactiek, zo blijkt wanneer we even later samen smikkelen van ons ontbijt.

Dan zijn we klaar en ruim ik de tafel af. Zonder er echt op te letten is de miniverpakking zichtbaar als ik het van de tafel naar de keuken breng. Als een waakhond die zijn dief betrapt slaat Mette aan. Jajajajajaja aast ze op het lekkers. Ik maak duidelijk dat we net gegeten hebben en dat het lekkers nu aan haar voorbij gaat. Dat wordt met stevige tegenzin gepruimd. Even later speelt ze lekker met haar pop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.