Donderdagavond: Ik ben nog een beetje slaperig van de autorit, maar oma en opa zijn gelukkig buiten in de tuin en daar word ik meteen wakker van: kikkervisjes voeren en naar de “oranje” vissen in de vijver.  (De kleur oranje lijkt favoriet in mijn kleurenkennis).

Na een rondje speelverkenning in de zitkamer is het hoog tijd om te gaan slapen, ik ben lekker moe en ik weet nog precies waar ik slaap en dat is dichtbij oma en opa! Papa en mama gaan morgen weg, dikke knuffel, ik red me wel hoor, opa verzint de leukste spelletjes en ik zal me voorbeeldig gedragen!

Vrijdagmorgen: Oma! Opa! Ja, gespot in het grote bed….(big smile) de dag begint vrolijk met ontbijt, samen met opa de krant uit de brievenbus halen en daarna ben ik gewoon heel fijn bezig. Buiten in de zandbak, met de kruiwagen waar van mij alleen blote poppen in mogen en vooral niet verkeerde baby’s in de eigen buggy verplaatsen! De buggy is uit Rotterdam meegekomen, maar heeft bij mij een heilige plaats in het gebruik, daar moet niemand zich verder mee bemoeien. Mijn mening is redelijk belangrijk, ook als het om andere zaken gaat. Oma kan er prima mee omgaan, kwestie van erfelijke factoren die in de vrouwelijke lijn domineren, geloof ik… Opa is een stuk flexibeler hoor, als ik mijn best doe krijg ik alles voor elkaar.

Met opa en het elektrische scheerapparaat, eerst voorzichtig, zo ben ik, en daarna wordt het steeds gekker met scheren op benen en poppen, schaterlachen, dikke pret, ik zeg: opa stofzuiger! Tja, net zoiets, ik ben niet alleen grappig, maar misschien ook wel een bijdehandje! Ik ben benieuwd of mijn papa en mama het zo goed blijven doen in de begeleiding van een eigenwijze peuter, ik ben wel voor de uitdaging!

Zaterdagmorgen: Na een goede nachtrust een speeldag binnen en buiten in de tuin. Het flesje geven aan de poppen doe ik met volle overgave, ik doe precies m’n moeder na en de begeleiding van het dagverblijf, het zijn typisch ontspan momenten.

Het weer is wisselvallig, maar we gaan wel een uitstapje maken vertelt opa. Ik verveel me geen moment en oma en opa worden echt niet moe van mij!  ‘s Middags lang geslapen en daarna op de fiets naar de kinderboerderij. Ik vind het heerlijk om alles vanuit de fietsstoel te bekijken, opa wijst naar de dieren in de wei, de auto’s en fietsers op de weg en dan zijn we aan de andere kant van Deventer op het milieucentrum de “Ulebelt”. De zand paadjes lopen heel anders dan de meeste straten in Rotterdam, kijk ik wiebel op de losse stenen en daar moet ik erg om lachen. Klimmen en klauteren aan de hand, aan de veilige kant, de dieren benoemd en bekeken. Ik praat wat af en weet precies welk geluid erbij hoort. Oma en opa zijn af en toe verbaasd wat ik kan vertellen, maar voor mij is het heel gewoon. Ik ben erg communicatief ingesteld, mijn vader heeft ook zoiets…..

Als afsluiting in het bubbelbad buiten, nou daarna slaap je ook extra lekker !!

In en met water bezig zijn is toch favoriet, ook voor poetsen, schenken en wassen. Oma ziet me graag als ik er zo van geniet want mijn mama deed ook niets liever toen ze klein was! Lekker schoon en warm, flesje, verhaaltje, muziekje aan en samen met Nijn en de spenen in bed, niets meer gemerkt. Oma en opa houden heel erg van mij, ik hoor steeds “popsie” van opa en “schatje”van oma terwijl mijn papa en mama zeggen dat ik ook wel eens erg uit m’n hum kan zijn…

Zondagmorgen: Vroeg wakker, vroeg uit bed, ik wil er van profiteren deze tijd! Eten, drinken, poepen, plassen, allemaal zoals dat altijd gaat . Spelen, kletsen, oma kan er niet genoeg van krijgen om naar me te kijken en te luisteren. De matruska poppetjes kan ik zelfstandig uit en in elkaar passen, die handvaardigheid zit wel goed bij mij !

Omdat het een beetje koud en regenachtig is ga ik voor een leuke zomerrok en witte legging met sandalen, binnen is de verwarming toch aan. Oma maakt mooie staartjes in mijn haar en ik help bij alles, want “zelf doen” hoort bij mijn leeftijd zeggen ze.

Ondertussen heb ik papa en mama al een paar keer aan de telefoon gehad, kusjes gegeven en vooral stralend gelachen, hoewel ze dat niet kunnen zien jammer genoeg!

Dan maar een mooie tekening maken voor als ze weer terug komen, want tekenen en plakken vind ik ook geweldig om te doen. Ik ben in topvorm hoor…nu nog een middagslaapje en dan gaan we nog een klein eindje buiten Diepenveen naar een restaurant voor een drankje en in de speeltuin spelen als het droog is.  Oma schrijft voor mij dit verslag, nu weten jullie wat ik zo’n beetje heb beleefd. Morgen komen papa en mama mij ophalen, ze hebben me natuurlijk erg gemist en  oma en opa moeten het dan weer een poos zonder mij doen…

Dan missen we jou ook Mette! Lief, mooi, eigenwijs meisje, dikke kus en knuffel van opa en oma  Diepenveen. We voelen ons heel rijk met jou en de twee andere kleindochters!

Margo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.