Afgelopen week zag ik de flyer van de balletschool Studio Cats en als variatie op de zwembadgang op zaterdag gun ik Mette ook een leuke ochtend met dans. Ik had al wel mijn bedenkingen bij de leefstijdsgroep van 2-5 jaar, maar ach, we geven het een kans! Gewoon een ochtend spelen en bewegen.

Ik ben net terug en het was werkelijk een aanfluiting van de bovenste plank. De ontvangst was hartelijk en de zaal wat fris doordat de koude lentewind met ons mee naar binnen woei. De eerste tutu’s dartelden al wat rond op de tonen van K3 en dat zag er ontspannen en speels uit.

Dat beeld moest ik snel bijstellen na de eerste vijf minuten. De muziekinstallatie nam in die eerste vijf minuten ongeveer 80% van de aandacht van de juf in beslag. Verder waren de eerste instructies tenauwernood te behappen voor de vijfjarigen en Mette had wat moeite om aan te haken bij de ‘eerste positie’: dan geven je hielen elkaar een kusje. De aanpak van de juf ademde de ambitie om volgende week al in Idols te staan en het spelelement, toch niet onbelangrijk voor 2-5 jaar, was ver te zoeken.

Mette vond het naar eigen zeggen ‘wat spannend’, maar meedansend op mijn armen ging het toch prima. Daar stond ik tussen de tutu’s. Nee, ik ben niet aan foto’s toegekomen ;-).

Het geklooi met de muziekinstallatie hield aan en toen er met een zeer armoedig gevoel voor didactiek gestart werd met de vierkwartsmaat, zette Mette het op een geeuwen. Even later werd een meisje (ze was misschien wel 3) vermanend toegesproken dat ze met haar handen aan de spiegelwand zat.

Het moet gezegd worden dat de meisjes van 5 jaar best goed meekonden in de les. Hoeveel plezier ze ervoeren denk ik af te hebben kunnen lezen aan een enkele pruillip en bedremmelde blik na een correctie van de juf.

Het zal je niet verbazen. Wij gaan volgende week weer zwemmen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.