Nee, dat wordt niet de naam van het achtste kindje als we dat ooit mogen krijgen. Het is de naam van de kast die bij IKEA in Barendrecht in rij 8, schap 15 staat.

1e Pinksterdag heeft Juliette het zo op haar heupen dat er niets anders op zit dan die dag naar IKEA af te reizen om de kommode te scoren. Ik heb nog geprobeerd om Marktplaats als prima alternatieve babywinkel naar voren te schuiven, maar sommige hormonen zijn krachtiger dan een stralend zonnetje, een lonkende hangmat en een dag lekker rustig aan doen… Knap hoor, moeder natuur! Op naar Ikea.

We verzekeren ons ervan bij vertrek dat er voldoende Hemnessen op voorraad zijn en gaan vol goede moed naar IKEA Barendrecht. De drukte is acceptabel en we parkeren onze vertrouwde Nissan Micra in de schaduw onder het gebouw. Binnenkort mogen we de auto van opa en oma in ontvangst nemen en dat zal met een kleine erbij een verademing zijn. Zowel qua laadruimte als qua vervoer van ons kind.

Maar goed, slalommend door de Ikea komen we terecht bij de Hemnes. En er blijken er twee te zijn. We hebben thuis geen maten opgemeten en uit de losse pols tekenen we een plattegrond van de kamer. Kast van Raymond en Danielle langs 1 wand. Glaswand, deur en dan dus ruimte voor zowel de kleine Hemnes als voor de Hemnes 8. We besluiten de grote te kiezen. Kastruimte is altijd fijn, zeker met aanstaande opa’s en oma’s die ons maar al te graag af en toe leuke kleertjes toestoppen.

Uiteindelijk sjouwen we twee zware pakketten de galerij op aan de Mariniersweg en we zetten – als in een militair gestructureerde operatie – in anderhalf uur de Hemnes 8 in elkaar. Het lijkt op lopende band werk en we hebben het fijn samen. 1 lade gaat op het laatst mis. Maar niemand die dat zal zien!

De knopjes op de lades vinden we truttig. En daarvoor zijn we op zoek naar alternatieven. Heb je een houten aardbei, een gave grote groene knop, of een afzichtig dopje dat dienst kan doen als knop. We monteren het graag als jouw bijdrage aan de Hemnes 8!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.