Binnenkort mogen we op voor de RIVM gehoortest. Onderdeel van nationaal bevolkingsonderzoek. Het is bijzonder te merken hoeveel raderen er gaan draaien nadat er aangifte is gedaan op het stadhuis. Er is een BSN-nummer aangemaakt. Er gaat kinderbijslag komen. We worden ongetwijfeld ook binnenkort bestookt door allerlei marketeers die Mette willen laten ontdekken hoe goed hun producten zijn!

Juul met Mette
Juul met Mette
Maar even terug naar het bevolkingsonderzoek. Onderzoek van ons beiden leert dat er met het gehoor van Mette niets mis is. Rinkelend bestek en servies, piepjes van telefoons en natuurlijk onze stemmen. Ze weet al aardig in te schatten wat ze wel en niet serieus moet nemen. De stofzuiger taant ze ook niet naar. Dat is duidelijk een trekje dat ze genetisch van Juliette heeft overgenomen… Geen plekje trouwens waar ze liever is dan op de borst van Juul.

Vanavond merken we hoe er nog allerlei processen in verbanden in haar lijfje aangelegd moeten worden. Ze heeft de hik. En dat heeft ze vaker. Nu slaapt ze en heeft ze de hik. Plots komt er een hik langs die ook nog geluid maakt. Een hoog en onverwacht geluid. Daar schrikt ze wakker van. Half vragend en verbaasd kijkt ze met haar grote kijkers om zich heen om te ontdekken wie haar heeft laten schrikken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.