Na een eerdere fikse huilpartij bij het badderen in het kleine badje hopen we dat we Mette toch wat meer om kunnen vormen tot waterrat. Wij beiden zijn graag in het water te vinden en dat kan onze liefste kleine ook maar het beste heel snel bijgebracht worden, zo redeneren we. Kraamhulp Wilma heeft ons eergisteren de techniek van de tummy tub laten zien met een klein laagje water. Mette voelde zich er helemaal senang in. Ik vond het een stuk lastiger om het hoofdje in een ongemakkelijke pose boven water te houden en Mette toch voldoende in het warme water te kunnen laten zakken.

Een waterratje in wording
Een waterratje in wording

Vandaag boeken we meer succes met de tactiek van kraamhulp Janny. Tot onze grote verbazing is de tummy tub nu bijna tot de rand gevuld met warm water. Julliette heeft wat krachten opgespaard en verrast Mette met haar koude handen. Dat wordt haar niet in dank afgenomen! Huilen dus. Mette laat zich vervolgens wel graag in het warme water dompelen. Nadat haar voetjes en beentjes in het warme water hangen, ontspant ze helemaal. Het huilen stopt abrupt. En hoe verder Mette in het water glijdt, hoe meer ontspannen ze raakt.

Ze hangt minutenlang stil en vredig alsof ze zich de afgelopen maanden in de baarmoeder nog herinnert. Zodra Juliette haar puf op raakt, neem ik het nog even over. Vervolgens drogen we Mette af en ligt ze vredig en stil op de kommode te wachten op wat komen gaat.

Dan volgt de afronding. De slagroom op de taart. Of in dit geval: de warme massageolie over het kleine lijfje. Dat laat ze zich welgevallen. We horen geen kick. De inschrijving voor de cursus babymassage is op zijn plek geweest. Ze geniet intens en laat zich in alle rust aankleden en ligt vervolgens vredig om zich heen te kijken in haar wieg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.