Ik weet het nu zeker. Er wordt met mij geflirt door mijn bloedeigen dochter! Zij, amper 15 weken oud, en ik zag haar mij dit weekend een knipoog geven. Maar misschien was het ook verbeelding. Zo hield ik mezelf voor. Tot gisteren. Want toen kreeg ik er weer een.
In een goed gesprek tussen vader en dochter vroeg ik haar om een toelichting voor haar voor ons onverklaarbare gedrag van onophoudelijke productie van antiperistaltisch gecomprimeerde lucht.

Ik kreeg zelfs het idee dat er een manipulatief loopje met me genomen werd. En toen dat ter sprake kwam was ie er weer: een vette maar ook vluchtige knipoog.

Dat ze ‘s ochtends met een grote grijns zowel ons als de nieuwe dag begroet is mooi meegenomen. Een glimlach op de vroege morgen geeft de burger moed en doet een mooie dag verwachten. Maar nu al knipogen? We staan iedere dag opnieuw versteld.

Bijvoorbeeld over haar schuimbekkende momenten van pijn. Mette lijkt de afgelopen dagen uitgerust te zijn met een bellenblaasmachine. De boekjes zeggen dat het erbij hoort en dat het heftig sabbelen en bijten te maken heeft met de orale fase en de doorkomst van haar eerste tandjes.

Wil iemand de tandenfee alvast waarschuwen? Want de tijd vliegt en voor we het weten…

One Reply to “Schuimbekken en knipogen!”

  1. Marco, je wist het toch…je bent onweerstaanbaar verleidelijk, komisch, uitdagend en nog veel meer voor het vrouwelijk schoon!! Mette heeft dit feilloos door! Je schoonmoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.