Vandaag ben ik eerder thuis. Juul kan nog langs haar afspraak van 16.00 uur. Mette is net wakker en is na een schone luier op haar rug op het vloerkleed komen te liggen. Waar het aan ligt weet ik niet, maar ruim 20 minuten later ligt ze nog steeds zo. Op haar rug lijkt ze het prima naar haar zin te hebben. Ze kijkt me quasi onnozel aan als ik haar vraag waarom ze niet omdraait en gaat spelen.

Ik ben tien minuten later nog meer verbaasd dat ze zich niet omdraait en met het woud aan speelgoed om haar heen aan het spelen gaat. Ze ligt er bij alsof ze niet beter weet. En nog eens vijf minuten later ligt ze er nog steeds. Ze heeft er lol in om zich met haar benen af te zetten en zo haar kont op te tillen. Dat spelletje, samen met het rondkijken zijn ruim voldoende om zichzelf te plezieren.

Wanneer ik haar even later al spelend op haar buik leg, is ze als een speer de woonkamer door, onderweg naar de gang. Daar kruipt ze zonder moeite over het grint in de gang. Zodra ze de schoenen in het rek ontdekt heeft, is ze weer stil en zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.