Voor de verjaardag van oom Michel worden we deze middag getrakteerd op een middag Ouwehands Dierenpark. Na de citroen-meringuetaart van oma en de fles van 13.00 uur is het tijd om te slapen. Tenminste, dat vinden wij. Mette hoeft zo nodig niet. Hoewel het plaveisel voor een regelmatige kadans zorgt, het publiek roezemoest en de papegaaiendoek over de wagen wat rust creƫert, vertikt Mette het om in slaap te vallen. In alle rust kijkt ze langs de doek wat er wel te zien is vanuit haar wagen. De meeste indrukken gaan echter nog aan haar voorbij.

Dan gaan we naar binnen voor de zeeleeuwenshow. Op schoot bij oma Margo is er veel te zien. Een groot zwembad. Andere kinderen die het ook spannend vinden wat er gaat komen. We worden nog gewaarschuwd dat we nat kunnen worden op de eerste rijen… Dan gaat het beginnen. Twee verzorgers en vijf zeeleeuwen worden met enthousiast tromgeroffel ingehaald. Vooral de muziek – die uit de boxen boven onze hoofden komt – heeft Mette’s verwonderende blik. Ze kijkt de eerste minuten vooral omhoog om te ontdekken waar de muziek nu gemaakt wordt…

Wanneer de zeeleeuwen eenmaal hun kunstje doen, blijkt dat natuurlijk ook te bestaan uit het nat spetteren van het publiek. Onverschrokken laat Mette de druppels aankomen. Gebiologeerd is ze door wat er allemaal gebeurt om haar heen. Ze heeft dikke pret!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.