De structuur schrijft voor: 09.00 uur fruithapje. Banaan, peer, appel, geprakt en eventueel gemengd met sinaasappelsap, of kluiven aan een mangopit is ondertussen gemeengoed en valt zonder uitzondering goed in de smaak. Deze ochtend schep ik een passievrucht leeg. Mij smaakt ie zoet en heerlijk. Mette kijkt na het eerste hapje licht zurig. De pitjes komen al snel over haar onderlip retour op zoek naar daglicht en belanden op haar slab. Toch kijkt ze gretig en hapt ze toe als de tweede gevulde lepel nadert. Het lijkt voorzichtig te wennen, maar na hap drie kijkt ze wel erg zuinigjes.
Als ik alleen sap serveer op de lepel smaakt het beter. We zeven de pitjes er dan ook maar uit en voegen een stuk banaan toe. Dat helpt. Het zoet van de banaan maakt dat alles weg te werken is. Er rest een slab, gevuld met pitjes en een goudgeelomrande toet met restjes passiebrrr…